مقایسه تکنولوژی اینورتر و تکنولوژی دیجیتال در سیستم های تهویه مطبوع
معمولا از معایب اینورتر در سیستم های تهویه مطبوع می توان به مساله هزینه های بسیار بالا و سرسام آور آن اشاره نمود که در گذر زمان با آن روبرو می شویم:
در این قسمت به نتایجی از چگونگی آن و مقایسه آن می پردازیم.
1- مدار های کنترل الکتریکی بکار رفته در سیستم های تهویه مطبوع برای سیستم های غیر اینورتر طراحی گردیده و سازگاری بیشتری دارد و استفاده از آنها برای سیستم های اینورتر دار که برخی از تولیدکنندگان به آن توجهی ندارند، بسیار زیان آور می باشد. بدینصورت که قطعات الکتریکی من جمله، خازن های الکترولیتی ، دیودها، ماژول های برق IGBT ، اتصالات و... به علت الزامات طراحی برای اینورتر در رتبه بندی بالاتری قرار دارند و این مستلزم طراحی های خاص و استفاده از دیود و خازن های خاص و هزینه های بالاتری می شود.
2-به علت عبور ولتاژ از الکترو مگنتیک ها ، تولید میدان مغناطیسی و Noise و صدای ایجاد شده از آن موجب اختلالات الکتریکی بر روی لوازم خانگی و بالعکس می گردد و این موجب کارکرد نادرست سیستم میگردد.
3-به علت همین تولید نویز و صدای (وز مانند) از سلف و خازن ها در اینورتر اغلب تولیدکنندگان در ساخت سیستم ها از عایق های صوتی خاص با ضخامت بالا استفاده می کنند که این عمل نیز موجب افزایش هزینه های ساخت و گران تر شدن سیستم می گردد.
4-از مهم ترین معایب اینورتر می توان به مساله تبعات و عواقب تغییر فرکانس و بالا و پائین شدن دور گردش کمپرسور علیرغم برخی مزایا اشاره نمود که این موجب گرم شدن و داغ کردن بیش از حد کمپرسور شده و نتیجتا پس از گذشت 2 الی 3 سال با استهلاک شدید تجهیزات کمپرسور و دیگر متعلقات آن مواجه می شویم و و از آنجائیکه اینورتر سیستمی نوپا و جدیدی محسوب می گردد ، هزینه های سرویس و تعمیرات و نگهداری آن نسبت به دیگر سیستم ها کماکان بسیار زیاد است
مآخذ :
www.airconditioning-systems.com