سخن مدیر عامل
 
آیا می دانید مشخصه های هوا برای آسایش کدامند؟

 

پاک بودن، دارا بودن دمای مناسب فصل، رطوبت مناسب، توزیع مناسب و در نهایت کنترل هم زمان آنها از مشخصه های اصلی هوا برای آسایش می باشند. در ابتدا تصور بر این بود که دمای مناسب برای هوا  مهمترین مشخصه هوا است ولی امروزه سایر مشخصه ها نیز از مهمترین مشخصه های هوا برای آسایش گردیده اند.
لذا شرکت برنولی که از سال 1354 در زمینه دستگاههای تهویه مطبوع مانند چیلرهای گوناگون اعم از تراکمی یا جذبی و راه اندازی آنها فعالیت داشته از دهه 1370 بر روی دستگاههای پکیج و اسپلیت آپارتمانی و یا اطاقی به فعالیت خود ادامه داده ، به طوری که اکنون یکی از طراحان مهم کشور در این زمینه برای ساخت و نگهداری آنها می باشد و از دهه 80 با توجه به سایر مشخصه های هوای آسایش، این شرکت با داشتن بخش تحقیق و توسعه (R&D) قسمتی از فعالیت خود را بر روی به سازی هوا و دستگاههای تهویه مطبوع نوین (پربازده) معطوف نموده که امروزه با توجه به اهمیت اصلاح الگوی مصرف، موفق شده است دستگاههای تهویه مطبوع پربازده را طراحی نموده و حتی ناظر بر ساخت اغلب آنها نیز باشد.
از جمله این دستگاههای پربازده عبارتند از کندانسورهای تراکمی تبخیری، سقف سرد، دستگاههای تهویه مطبوع تبخیری مستقیم-غیر مستقیم (Indirect & Direct)، دستگاههای تهویه مطبوع تبخیری مستقیم-غیرمستقیم با کویلDX، بازیاب گرمای شومینه(FG.HR)، دستگاه تامین هوای تازه برای اطاقها یا سالنها با بازیاب هوای خروجی(H.R.V)، هیت پمپهای زمین گرمایی و گرمایش مرغ داری ها و سایر فعالیتهای دیگر.
بدین ترتیب امید دارد که گام مؤثری در کاهش مصرف انرژی هم وطنان ارجمند برداشته باشد و لازم به ذکر است که برای رسیدن به تمام مشخصه های هوای مطلوب نیز دستگاه تصفیه هوا را طراحی نموده است که همراه با هریک از دستگاههای ذکر شده می توان ضمن تامین هوای پاک به هدف فوق نایل شد.
قصد آن داریم تا با ارائه مطالب مناسب درباره مباحث مختلف تهویه مطبوع، به ویژه تهویه نوین موجبات جلب رضایت مخاطبان گرامی را فراهم آوریم.

 
کیفیت هوای داخل (1)

مقدمه
 

اهمیت کیفیت هوای داخل

  آیا تا به حال فکر کرده اید که چه هوایی را تنفس می کنید؟  حقیقت این است که سلامت همه انسانها، روزانه با خطرهای گوناگونی مواجه است ،مانند هنگام حرکت با اتومبیل، پرواز با هواپیما، فعالیتهای تفریحی و قرار گرفتن در فضای آلوده محیطهای مختلف.حال لازم است که سؤال فوق را از خود بپرسیم. برخی از این خطرها غیر مترقبه و غیر قابل جلوگیری هستند، اما خبر خوب اینکه برای رهایی از آلودگی هوای داخل که یکی از این خطرات به حساب می آید می توان کارهایی با هزینه بسیار کم را انجام داد! با مطالعه مطالبی که خواهد آمد اطلاعات بیشتری را درباره اینکه چه هوایی را تنفس   می کنیم و اینکه چگونه می توان کیفیت هوای داخل را بهبود بخشید کسب خواهید کرد. کیفیت هوای داخل یا Indoor Air Quality که به اختصار IAQ گفته می شود، عنوانی است که شامل مباحث مربوط به کیفیت هوای داخل ساختمانها می باشد که به ویژه با سلامت و آسایش افراد ساکن در آنها ارتباط پیدا می کند.

کیفیت هوای داخل می تواند تحت تاثیر آلاینده های مختلف مانند آلاینده های میکروبی(شامل قارچ و باکتری)، گازها(شامل مونوکسید کربن، رادون، ترکیبات آلی فرار یا voc)، ذرات معلق در هوا، و یا هر ماده دیگری که شرایط سلامتی را به خطر اندازد قرار گیرد.
 اهمیت کیفیت هوای داخل به عنوان یک تهدید کننده سلامت افراد نسبت به کیفیت هوای بیرون به مراتب بیشتر است.
در سالهای اخیر تحقیقات علمی بیانگر این واقعیت است که هوای داخل به خانه ها و یا ساختمانها می تواند بسیار آلوده تر از هوای خارج بیشتر شهرهای بزرگ و حتی صنعتی باشد. تحقیقات دیگر نشان می دهد که تقریبا 90 درصد وقت روزانه افراد در داخل این فضاها سپری می شود . بنابراین عوامل تهدید سلامتی در فضاهای داخلی بیشتر از فضاهای خارج است.

از طرف دیگر آن دسته از افرادی که برای مدتهای طولانی در مقابل آلاینده های هوا قرار دارند مستعدترین افراد برای تاثیر کردن از آلودگیهای هوا هستند. این گروه از مردم و به ویژه سالمندان، بیماران دارای بیماری مزمن و افرادی که از بیماریهای تنفسی یا قلبی- عروقی رنج می برند،
می باشند. هنگامی که میزان آلاینده های تولید شده از یک منبع خاص به عنوان یک تهدید کننده مهم سلامت، مطرح نباشد، باید ذکر کرد که بیشتر خانه ها اکثراً بیش از یک منبع تولید آلودگی دارند و با توجه به اینکه هر منبع در آلودگی هوای داخل سهم دارد در این صورت یک تهدید جدی ناشی از مجموع اثرات منابع مختلف وجود خواهد داشت .

خوشبختانه مراحلی وجود دارد که بیشتر مردم می توانند از تهدیدهای ناشی از منابع تولید آلودگی و از رخ دادن مشکلات جدید بکاهند.
ادامه این مبحث در شماره آتی ارائه خواهد شد.

 

 

new1